Yeni eTwinning Projemiz, Şiirler Kitaplaşıyor.

Öğrencilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma dil becerilerinin gelişimi önemli görülmektedir. Örgün eğitim sürecicinde öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak bu becerilerle ilgili ders içi ders dışı yapılacak etkinlikler bu becerilerin gelişimine katkı sağlayabilir.Öğrencilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma  becerilerinin gelişimesiyle diğer derslerdeki başarısının da artacağı düşünülmektedir. Fizyolojik temel ihtiyaçlarının karşılanması kadar önemli olan bu beceriler, öğrencilerin sosyal yaşamlarına da olumlu katkı sağlamaktadır. bu doğrultuda 6-12 yaş öğrencileri ile okuma, yazma, dinleme ve konuşma  becerilerinin gelişimesi, bu becerilerin eğitim öğretim sürecindeki ve sosyal hayattaki önemi üzerine farkındalık oluşturmak amacıyla projemizi oluşturduk. Proje sonunda e-şiir kitabı, e-hikaye kitabı ve e-slogan kitabı oluşacaktır.

Yeni eTewinning projemiz, Türkiye Çocukları Korosu.

4-13 yaş aralığındaki öğrencilerle ülkemizin farklı illerinde bulunan okullarla müzik faaliyetlerinde bulunmak, büyük bir koro oluşturmak istiyoruz. Bu projede yer alan öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygusunu şarkılar söyleyerek yaşamalarını amaçlamaktayız. Ülkemizin tüm bölgelerinden farklı kültür ve dil yapılarına sahip olan öğrencileri müzik çatısı altında toplayıp halka açık büyük bir koro ile konser vermek istiyoruz. Pandeminin devam etmesi halinde Web2 araçlarını kullanarak tüm koroların içinde olduğu bir video oluşturmayı hedefliyoruz.

Öğretmenlere yönelik Masalların Eğitimdeki Rolü Eğitimi EbaZoom ve YouTube canlı yayın üzerinden 9 Aralık Çarşamba  Günü Saat: 19:00' da gerçekleştirildi.

Masalların Eğitimdeki Rolü Eğitimi, İstanbul Masal Okulu Öğretmeni Safiye MUTLU tarafından verildi.

Eğitime okulumuzdan Harezmi Eğitim Modeli Ekibimizdeki öğretmenlerimiz katıldı.

Öğretmenlere yönelik Dijital İçerik Üretme Web 2.0 Eğitimi EbaZoom ve YouTube canlı yayın üzerinden 5 Aralık Cumartesi Günü Saat: 18:00' da gerçekleştirildi.

Web 2.0 Eğitimi, Dijital Öğretmen Kubilay TUTAR tarafından verildi.

Eğitime okulumuzdan Harezmi Eğitim Modeli Ekibimizdeki öğretmenlerimiz katıldı.

QUİLLİNG Kağıt Katlama Sanatı ile Kendini Geliştirmek konulu eTwinning projemizin Afişi ve Logosu yapılan Logo anketimiz sonuçlarına göre aşağıdaki şekilde belirlendi.

Öğretmenlere yönelik Harezmi Eğitim Modelinde Yaratıcı Drama Eğitsel Oyun Tasarımı Eğitimi EbaZoom ve YouTube canlı yayın üzerinden 3 Aralık Perşembe Günü Saat: 19:00' da gerçekleştirildi.

Yaratıcı Drama Eğitsel Oyun Tasarımı Eğitimi, Yaratıcı Drama Eğitmeni Emine KALAYCI tarafından verildi.

3 ülke ve 3 ülkeden 11 okulun katılımıdan oluşan E twinning projemiz

( QUİLLİNG) KAĞIT KATLAMA SANATİ KULLANARAK KENDİNİ GELİŞTİRMEK başladı.

Projeyede okulumuz 4-B sınıfı ve 4-B sınıf öğretmeni Tuba ŞEHİRLİ yer almaktadır.